Women Territory

Збалансоване харчування: меню на тиждень

Збалансоване харчування людини спирається на кілька основних принципів:

  • Збалансоване харчування - це надходження в організм поживних речовин: і вуглеводів, і білків, і жирів, а також вітамінів, мінералів і мікроелементів.
  • Крім того, це харчування по режиму.
  • І нарешті, збалансоване харчування враховує вік та енергетичні потреби людини.


Часто не вистачає часу на те, щоб самостійно і скласти і стежити за своїм раціоном, тому нижче ми наведемо приклади тижневого меню для правильного збалансованого харчування.


Збалансоване харчування - меню

Пропонуємо меню на тиждень для здорової жінки. Це меню можна рекомендувати тим, хто веде або хоче почати вести здоровий спосіб життя. Раціон можна трохи змінювати і доповнювати у відповідності зі своїми смаковими пристрастями.


Понеділок

Сніданок: сир з родзинками, курагою і чорносливом; чай.

Обід: нежирне відварне м'ясо (яловичина, кролятина, курятина), гречка, салат з овочів з лляною олією, чорний хліб.

Вечеря: тушковані овочі.

У проміжках між прийомами їжі: апельсин, питний йогурт, гранатовий сік, 50 грам мигдалю, 1,5 літра води.


Вівторок

Сніданок: будь-яка каша з перетертими ягодами або фруктами (наприклад, яблуком) та медом, кілька скибочок сиру, чай з травами.

Обід: суп на курячому бульйоні; риба, запечена або приготована на пару, можна в лимонному соусі, дріжджовий хліб.

Вечеря: салат зі свіжих овочів і зелені або грецький салат; 150 грам вареного курячого м'яса.

Між прийомами їжі: яблуко, волоські горіхи, кефір, 1,5 літра води.


Середа

Сніданок: омлет з 2 яєць, свіжовичавлений сік, 1 тост.

Обід: суп грибний, спагетті в соусі із зеленню.

Вечеря: вінегрет, варене або тушковане м'ясо 200 грам.

Між прийомами їжі: авокадо, нежирний сир 100 грам, 1,5 літра води.


Четвер

Сніданок: мюслі з молоком, сирний сирок, чай.

Обід: суп-пюре зі шпинату, паелья або лазанья.

Вечеря: лосось запечений, зелень.

Між прийомами їжі: ягоди, йогурт, 1,5 літра води.


П'ятниця

Сніданок: каша вівсяна з подрібненим мигдалем і медом, чай з лимоном.

Обід: бульйон курячий, тушкований або варений картоплю з зеленню та морквою.

Вечеря: салат з морепродуктів і морської капусти, хлібці з висівок.

У проміжках між прийомами їжі: фруктовий коктейль, сир, 1,5 літра води.

Субота

Сніданок: нежирний сир, тости, сік.

Обід: квасоля з нежирним вареним м'ясом.

Вечеря: овочевий салат з оливковою олією.

Між прийомами їжі: гранат, чорнослив або курага, 1,5 літра води.


Неділя

Сніданок: каша гречана, молоко.

Обід: овочевий суп, відварне м'ясо або риба, хлібець з висівками, помідор.

Вечеря: морквяна запіканка, сік.

У проміжках між прийомами їжі: грейпфрут, фундук, 1,5 літра води.


Збалансоване меню для тих, хто худне

При правильному виборі продуктів можна одержувати всі необхідні речовини і, тим не менш, втрачати зайву вагу. Наступне меню - це секрет схуднення без шкоди для здоров'я.


Понеділок

Сніданок: за 30 хвилин до прийому їжі: стакан води або соку; вівсяна каша (5 ст.л.) на воді, додати 2 ч.л. подрібнених горіхів (фундук, мигдаль або волоський), чайну ложку меду. Можна з'їсти один житній хлібець.

2-й сніданок: яблуко.

Обід: риба на пару, відварну картоплю з кропом; чай без цукру.

Полудень: кефір.

Вечеря: некрохмалисті овочі на пару.


Вівторок

Сніданок: 1 варене круто яйце; нежирний сир до 2% з родзинками і курагою, до 100 грам; зелений чай.

2-й сніданок: перетерті ягоди, з ложкою меду.

Обід: овочевий суп; 50 грам відвареної телятини; сік.

Полудень: будь-який фрукт.

Вечеря: половинка авокадо; кефір або нежирний сир.


Середа

Сніданок: тост або 2 хлібці з висівок з нежирним сиром (Амбер, полар, моцарелла); чай з імбиром, м'ятою або мелісою.

2-й сніданок: апельсин.

Обід: відварене куряче м'ясо 150-200 грам; спаржа або брокколі на пару; лимонний напій (вичавити сік лимона в склянку води).

Полудень: кефір.

Вечеря: овочевий салат з оливковою олією і лимоном; житній хлібець


Четвер

Сніданок: йогурт нежирний; 2 житніх хлібця; свіжовичавлений сік.

2-й сніданок: ягоди або сухофрукти, перетерті з медом.

Обід: салат з овочів із зеленню й маслиновим маслом; 150 грам відвареної або запеченої риби (краще червоного); зелений чай з лимоном

Полудень: 50 грам знежиреного сиру.

Вечеря: відварна куряча грудка, зелень.


П'ятниця

Сніданок: каша на воді з сухофруктами (чорнослив, родзинки); 2 скибочки нежирного сиру; зелений чай.

2-й сніданок: біойогурт з 0% жирності.

Обід: курячий бульйон або легкий суп; сате з овочів (морква, кабачки, баклажани, червоний перець, зелень і т.п.), готувати в пароварці або томити з декількома краплями оливкової олії.

Полудень: кефір.

Вечеря: філе риби або нежирний сир, 150 грам.


Субота

Сніданок: варене куряче філе 100 грам, можна трохи підсолити; 1 хлібець з висівок без дріжджів; мінеральна вода.

2-й сніданок: яблуко.

Обід: салат овочевий з сиром "фета"; макарони твердих сортів з томатною пастою, 150 грам; чай з м'ятою або сік.

Полудень: персик, манго, апельсин, грейпфрут - на вибір.

Вечеря: легкий питний йогурт або білковий коктейль, ряжанка.


Неділя

Сніданок: яблуко, мюслі; сік або вода.

2-й сніданок: сухофрукти, горіхи.

Обід: 100 грам відвареного нежирного м'яса; брокколі та цвітна капуста на пару; мінеральна вода.

Полудень: кефір або знежирений йогурт.

Вечеря: салат з червоного перцю і квасолі.

Крім перерахованого, щодня необхідно також випивати 1,5 літра води.

Харчуючись відповідно до запропонованого меню, а також не забуваючи про заняття спортом, Ви завжди будете добре себе почувати і чудово виглядати.

Додати коментар


Захисний код
Оновити